Achilles Dames treffen Colombiaans voetbalelftal

In Reek stond woensdag 30 maart een internationale wedstrijd op het programma. Het dameselftal van Achilles trad op het eigen sportpark aan tegen Fundacion Cultural Deportiva Integrarte uit het Colombiaanse Bogota. Een duel waar al weken naar uitgekeken werd. De hoeveelheid publiek langs de lijnen is iets waar het eerste elftal jaloers op kan zijn. Op het veld voerden de dames een felle strijd om de bal, maar buiten de lijnen klikte het erg goed en was het ondanks de taalbarrière bovenal enorm gezellig.

Achilles Reek begint goed aan de wedstrijd, maar al snel blijkt de grote klasse van het jonge Colombiaanse elftal. In de beginfase stopt keepster Lisette Vloet nog een penalty, maar een paar minuten later is het toch raak: 0-1. Voor de rust loopt de score uit naar 0-3. In de tweede helft pakt Deportiva Integrarte de draad weer op en binnen een kwartier breiden ze de score uit naar 0-5. De Reekse dames gaan naarstig op zoek naar een eretreffer, maar echt gevaarlijk weten ze niet te worden.

De einduitslag is 0-7 in Colombiaans voordeel, maar dat is minder belangrijk dan de band die ontstaan is tussen beide ploegen. Na een kort en swingend afscheid - met een erehaag en een heuse Colombiaanse dans - stappen de dames van Deportiva Integrarte weer in de bus terug naar hun Nederlandse verblijfplaats. De uitnodiging om de wedstrijd in keer in Colombia over te doen staat.

Bron: Arenalokaal.nl