Zes jubilarissen gehuldigd op nieuwjaarsreceptie Achilles Reek

9 januari 2018

De eerste zaterdag van het nieuwe jaar is voor Achilles Reek al sinds jaar en dag het moment om de leden op het sportpark uit te nodigen. Eerst het snerttoernooi voor de sportievelingen en aansluitend een gezellige borrel in de kantine met de trekking van de nieuwjaarsloterij. Tijdens de nieuwjaarsreceptie zijn zes jubilarissen van de voetbalvereniging gehuldigd.

 

De temperatuur is aangenaam op zaterdag 6 januari, maar door de hevige regenval in de dagen ervoor is het veld erg drassig. De kleine zeventig deelnemers van het snerttoernooi laten zich hierdoor niet tegenhouden en vermaken zich prima. Voor de jeugdleden is er een aparte minicompetitie. Na het douchen wordt iedereen getrakteerd op erwtensoep met roggebrood en spek.

Aansluitend start de nieuwjaarsreceptie. De kantine stroomt langzaam maar zeker vol met leden, oud-leden en andere belangstellenden uit Reek en omstreken. Voorzitter Titus Engbers neemt het woord. “De Achilles-familie beleeft net als een echte familie ups en downs”, zegt hij. Vervolgens vraagt hij aandacht voor een aantal Achilles-mensen waar het niet goed mee gaat.

 

Het is vast gebruik om tijdens de nieuwjaarsreceptie leden te huldigen die een jubileum te vieren hebben. Frank Burhorst, Dirk School, Juul de Louw en Rick Verstraten worden in het zonnetje gezet vanwege hun 25-jarig lidmaatschap van Achilles. Ondanks dat de vier heren allemaal niet meer in Reek wonen, zijn ze nog regelmatig op het sportpark te vinden. Eric Boll en Fred Peters vieren dat ze veertig jaar lid. Beiden hebben inmiddels een punt gezet achter hun actieve voetbalcarrière, maar ze blijven betrokken bij de club.