Privacy instellingen Voetbal.nl app

2 maart 2018

Het programma Sportlink is direct gekoppeld is aan de website van Achilles. Dit levert onder andere op dat het wedstrijdprogramma, de uitslagen, de competitiegegevens en ook de teamindelingen die zijn opgevoerd in Sportlink direct zichtbaar en actueel kunnen worden weergegeven op de website.

Naast de bovenstaande informatie geldt dit ook, wanneer dit door de betreffende persoon toegestaan wordt, voor de individuele informatie zoals naam en spelersfoto.

 

De profielfoto en de naam zijn naast Sportlink ook gekoppeld aan de Voetbal.nl app. De meeste leden van Achilles hebben de privacy instellingen in de Voetbal.nl app op ‘afgeschermd’ staan. Dit heeft tot gevolg dat de profielfoto en naam niet openbaar zijn en dus niet wordt getoond op de website. Dit heeft weer als  gevolg dat bijvoorbeeld bij het rooster voor de clubhuisdiensten maar een zeer klein aantal namen  zichtbaar zijn op de website. Een gelijk situatie doet zich voor bij de samenstelling van de teams.

 

De status  “afgeschermd” kan door wetgeving in het kader van de privacy niet door de beheerders van de website van Achilles worden omgezet in de status “beperkt” of “normaal”. Deze actie kan alleen worden uitgevoerd door de bezitter van de gegevens zijnde het individuele lid.  De beheerders van de website van Achilles verzoeken daarom de leden van Achilles om de privacy instellingen in de Voetbal.nl app op ‘beperkt’ te zetten. Op die manier worden de namen getoond op de website wat zorgt voor een completer en overzichtelijker beeld. Leden die er geen bezwaar tegen hebben dat naast hun naam ook hun pasfoto op de website wordt getoond kunnen in de Voetbal.nl app de status op ‘normaal” zetten.

 

Via deze link is in te zien hoe deze instellingen gewijzigd kunnen worden

 

https://www.voetbal.nl/info/87/zichtbaarheid-voetbalnl-knvb-wedstrijdzaken-app