Over Achilles

Historie

Rond 1910-1914 waren er in Reek enkele jongelui die nogal vooruitstrevend waren. De groep waar Achilles uit voortkomt, was voor die tijd, zeer dynamisch. Zij bleven niet thuis rond de potkachel zitten. Waar iets te beleven was waren ze bij en hadden behoorlijk plezier. Reek had toentertijd drie onderwijzers. Te weten Lamber Zegers, Harrie van Wiechen en Willem Lemmers. Willem hoorde ook bij dit trio hoewel hij geen sportman was. Hij was Neerlandicus en zijn liefde ging uit naar het toneel.

 

Piet Henst, van de Kleine Elft, was ook veel bij dit drietal. Tot de groep die met plannen rondliepen om een voetbalclub op te richten, mogen wij zeker niet vergeten Louis van de Hoogen, Harrie van den Hoogen, Piet Boll, Wim Gelden en de gebroeders Zegers, Gerritje Boll zal hier ook wel bijgeweest zijn, hoewel hij wat jonger was. De bovengenoemde mensen zijn erin geslaagd met behulp van onderwijzers Zegers en van Wiechen de plannen tot realiteit te brengen.

 

Men vermoedt dat de oprichting van de club in het café van Doruske van de Schans is geweest. Dit café stond in de heijtmorgen, het pand tegenover het huidige Café zaal het Koetshuis. Dit was in die tijd een echt volkscafé waar de jongelui graag bij elkaar kwamen. De in 1987 bijna 100-jarige Piet Henst wist zich te herinneren dat op een zondag in 1912 in de timmerwerkplaats van Piet Peters, thans een woonhuis in de Noordhoek, de eerste vergadering is gehouden. De naam Achilles werd door Lamber Zegers aangedragen.

Actueel weerbericht

 

booked.net

Websponsoren

Achilles Plus Club
Reek