Reek zet stap vooruit met plannen voor één plek voor sport en spel

Maarten van de Rakt 24-01-18, 16:56

Reek zet de volgende stap naar één plek voor sport en spel. Plannen van Achilles, TV Reek en Jong Nederland voor een gezamenlijke nieuwe accommodatie krijgen veel steun van andere partijen in Reek. Op 31 januari worden de Reekenaren 'bijgepraat' over de stand van zaken. In september 2016 maakten de voorzitters Titus Engbers (Achilles Reek) en Mark van Heck (TV Reek) hun droom wereldkundig.

 

Die behelst één gezamenlijke accommodatie, inclusief een sporthal. Voor beide clubs pure noodzaak. Ook Jong Nederland haakte in.

 

Maar de gemeente Landerd wilde eerst onderzoek doen naar nut en noodzaak. Dus wat het plan bijdraagt aan leefbaarheid, wat de maatschappelijke meerwaarde is en hoe samenwerking mogelijk is tussen verenigingen.

 

Handtekening

Dat mondde uit in een visiedocument. Het initiatief van Achilles, TV Reek en Jong Nederland krijgt steun van Zorgcoöperatie Reek, Basisschool De Kreek, speciaal onderwijs de Vlinder, jeugdpreventie Reek, buurtsportcoaches en de praktijken Jij & Ik en Den Hoogen. Zij zetten woensdag 31 januari hun handtekening onder het visiedocument. Dat gebeurt tijdens een informatiebijeenkomst voor inwoners in het clubhuis van Achilles. Aanvang 20:00 uur.