Zestigplussers trotseren vrieskou om kennis te maken met sport

20-1-2019 om 17:23 Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl
Op het tennisveld aan De Scheenen in Reek stond zondag 20 januari de kick-off voor Walking Football en Tennis Fit op het programma. Een initiatief van Achilles Reek en TV Reek. Beide sporten zijn uitermate geschikt voor de oudere medemens, met of zonder eerdere ervaring. Ondanks de vrieskou kwamen tien zestigplussers meedoen. Ook het WF-team van DAW Schaijk was aanwezig.

 

De ochtend start met een kopje koffie of thee in het paviljoen van TV Reek. Na het welkomstwoord en een korte introductie gingen de deelnemers naar buiten voor een goede warming-up. Daarna werd de groep opgesplitst in twee. De ene helft begon met Tennis Fit op het tennisveld. De andere helft speelde Walking Football op het kunstgrasveldje aan het Kerkpad. Na enig moment wisselden ze van sport. Af en toe ging het er fanatiek aan toe. Ondanks dat het kwik niet onder de nul uitkwam, liep er een aantal bezwete hoofdjes rond. Tot slot was er een gezamenlijke lunch om de dag gezellig af te sluiten.

 

Meedoen?
Naast de deelnemers was er ook een aantal toeschouwers aanwezig. Die liepen af en aan. Sommigen weifelend om wellicht een keer deel te nemen. Dat kan. De komende periode worden beide sporten namelijk nog beoefend. Tennis Fit op zondag 27 januari en 10 februari bij TV Reek. Walking Football op zondag 3 en 17 februari bij Achilles Reek. Alle keren van 10 tot 11 uur met een inloop vanaf 9.30 uur voor een kopje koffie of thee in de kantine.
Ben je enthousiast geworden door de verhalen en heb je ook interesse om er kennis mee te maken? Wacht dan niet langer en meld je vrijblijvend aan. Dat kan bij Roy de Haas via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vooraf aanmelden heeft de voorkeur, maar je bent ook welkom om op zondagochtend een kijkje te komen nemen. De proeflessen in Reek zijn gratis te volgen.


Walking Football
Walking Football is een sportprogramma voor zestigplussers. De essentie van deze voetbalvorm is dat er tijdens het spel niet wordt gerend. Snelwandelen mag daarentegen wel. Ook mag de bal niet hoger komen dan heuphoogte. Het tactisch aspect van het voetbal krijgt hierdoor een nieuwe dimensie. Het aanspelen van de bal in de voeten in plaats van in de loop en het vrijlopen zijn veel belangrijker.

 

Tennis Fit
Tennis Fit is een sportprogramma voor zestigplussers om zo lang mogelijk plezier in tennissen te behouden. Daarnaast speelt het een rol in het voorkomen van blessures. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leren senioren de sport razendsnel te spelen.

 

 

 

Sponsoren

Afgelastingen

 

Websponsoren

Achilles Plus Club

Achilles Twitterfeed

AchillesReek
15 sept
Eindstand Achilles-Reek 1 - MOSA’14 4-0 #achmos
AchillesReek
15 sept
10 minuten na rust wordt het 4-0 #achmos
AchillesReek
15 sept
32e min. gaat Achilles rustig verder 3-0 #achmos
AchillesReek
15 sept
15e 1-0 Achilles-Reek - Mosa #achmos
AchillesReek
13 sept
R.K.S.V. Achilles Reek - Landerd TV schenkt aandacht aan de kick-off van het nieuwe seizoen https://t.co/qJHQQDNflj
Reek