Achilles kan terugzien op een geslaagde viering van haar 110 jarig bestaan

In het weekend van 17 en 18 juni hebben leden, supporters en vrijwilligers van Achilles onder optimale weersomstandigheden feestelijk stilgestaan bij het feit dat de vereniging 110 jaar bestaat.

 

Tijdens de Achillesavond op vrijdag is o.a. aandacht geschonken aan al de jubilarissen van de vereniging van de afgelopen 2 jaar en van dit jaar.  Dit gebeurt normalerwijs tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Door Corona konden de laatste 2 nieuwjaarsrecepties niet doorgaan en zijn dus ook de jubilarissen niet gehuldigd. In totaal zijn er 29 jubilarissen gehuldigd.

 

In groepjes van telkens minimaal 1 tot maximaal 5 leeftijdsgenoten werd onder leiding van presentator Titus Engbers stilgestaan bij heugelijke feiten en gebeurtenissen van elk van de jubilarissen. Dit alles leverende naast vele hilarische momenten ook vele momenten van herkenning  op bij de vele aanwezigen. Een speciaal moment bij de huldiging van de jubilarissen was het postuum huldigen van Henk Blondé. Henk, die afgelopen maart is overleden, was meer dan 72 jaar lid van Achilles. Door de coronamaatregelen was er geen mogelijkheid om Henk bij zijn inleven zijn te huldigen voor zijn 70 jarig lidmaatschap. Zijn echtgenote Mientje en zoon Pierre  ontvingen uit handen van voorzitter Titus Engbers een aandenken behorende bij Henk zijn  jubileum. De overige jubilarissen ontvingen naast een bos bloemen uiteraard ook het aandenken behorende bij zijn of haar jubileum.

 

Op dezelfde vrijdag  zijn ook  de seniorenleden die na dit seizoen stoppen met één of meerdere taken als vrijwilliger in het zonnetje gezet.

Speciale  aandacht was er voor het stoppen van Tonnie Hendriks, Jolanda van der Wijst en Jeanne Verstegen. De drie dames hebben samen een zeer groot aantal jaren elke maandagochtend het clubhuis en de kleedkamers schoon gemaakt.  Uit handen van Titus Engbers ontving elke dame naast een bos bloemen een cadeau als blijk van waardering.

 

In het licht van het huldigen van jubilarissen was er ook speciale aandacht  voor Harm Hendriks en Tonny van den Broek. Beiden zijn meer dan 25 jaar lid van het bestuur van Achilles. Uit handen van Titus Engbers ontving  zij elk een cadeau als blijk van waardering voor hun inzet in de afgelopen jaren.

 

Tenslotte werden Elly Loeffen en Guusje van den Hoogen nog in het zonnetje gezet. Elly omdat zij meer dan 40 jaar onafgebroken speelster is van het dameselftal. Guusje omdat zij in het seizoen 2021 - 2022, zoals ook in de twee voorafgaande seizoenen, de topschutter van Achilles is. Beiden ontvingen uit handen van Titus Engbers een bos bloemen.

 

De achillesavond werd, in stijl van de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie, afgesloten met een loterij. Met behulp van de traditionele bakjes en nummers werden de windende lotnummers getrokken.

 

De bedoeling was om op zaterdag 18 juni een echte feestavond te hebben. Dit streven is meer dan gelukt. Met behulp van Paul & Pelle, DJ Jorg en Bart van Dishoeck is onder optimale weersomstandigheden een echt feestje gebouwd.

 

Achilles kan terugzien op een geslaagd feestweekend. Het bestuur van Achilles dankt een ieder zowel binnen als buiten de vereniging die dit alles mogelijk hebben gemaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Actueel weerbericht

 

booked.net

Sponsoren

Afgelastingen

 

Websponsoren

Theo Willems

Achilles Twitterfeed

Reek